28. oktober 2012

Salme 23,2

Salme 23,1

Vann er livsnødvendig for alle levende skapninger. Vi kan klare oss flere uker uten mat. Mangler vi vann dør vi på få dager. Vi er derfor helt avhengig av at vann er noe vi lett kan få tak i. For oss som bor i Norge og er velsigna med rikelig tilgang på vann er det vanskelig å se for seg et liv der man må streve for å få nok vann.

David skriver i Salme 23,2: "Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til hvilens vann." Hyrden har ansvar for at sauene skal få nok vann. Han leder dem til kildene der de kan legge seg ned og hvile ut. For å komme fram til hvilens vann må sauene følge hyrden. Mister de hyrden av syne eller velger en annen veg kommer de ikke fram og vil gå seg vill. Uten hyrden vil sauene tørste.

Vår hyrde vil også gi oss vann og drikke. Jesus sier at Han er den som kan gi det levende vann (Joh 4,10), og det levende vann vil bli til en kilde i oss som veller fram til evig liv (Joh 4,14). Han vil gå med oss og føre oss fram til hvilen (2.Mos 33,14). Men Han vil også gi oss hvile her og nå, både legemlig og åndelig; Han har jo gitt oss en egen dag til å hvile på (2.Mos 20,8). Vi skal få legge fra oss det som tynger og følge Ham for å finne hvile for sjelene våre (Matt 11,28-29). Hans hvile og Hans fred overgår alt hva vi kan tenke oss (Fil 4,7). Som sauer som følger en hyrde trenger ikke vi gjøre annet enn å følge Hyrden for å komme til hvilens vann. Når vi finner den hvilen skal vi få hvile fra gjerningene våre. (Heb 4,10). Hvis vi ikke følger Hyrden vil vi gå oss vill (1.Tim 1,6) og miste hvilen.

Følg den gode hyrden. Han skal lede deg til hvilens vann. Legg vekk strevet og ikke prøv å kjempe deg fram til hvilens vann på egen hånd. Den striden har Han tatt, og vi skal få være stille (2.Mos 14,14).

Dagens bibelvers:
"Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til hvilens vann." Sal 23,2  

Ingen kommentarer: